Звездата на Барселона Неймар няма да успее да се измъкне от процес по обвиненията в корупция, свързани с трансфера му от Сантос. Той беше подал молба срещу него да не се повдигат обвинения, но те бяха отхвърлени от съда в Испания. 

Когато бразилецът се озова на "Камп Ноу" през 2013 г. останаха сериозни съмнения, че реалната сума на трансфера му надхвърля милионите, официално оповестени от каталунците. Започна разследване, което установи, че всъщност пари се дължат и на трета страна. 

Неймар обжалва това, но съдът отхвърли молбата му. Сега срещу него започва процес, а най-тежката мярка, която може да го сполети, е две години затвор. Барселона пък може да бъде осъден да плати 8.4 млн. евро глоба, а бившият президент на каталунците Сандро Росей може да се окаже зад решетките за пет години. 

Делото е изключително сложно с много заплетени юридически казуси и по всяка вероятност ще се проточи доста дълго във времето. В Испания не очакват Неймар да се озове в затвора, но за Росей това може да се окаже възможно.