Колосалната сума от 222 млн. евро може да се окаже, че ще струва трансферът на бразилската звезда Неймар в Барселона. Поне това показа финансовият отчет на щаба на кандидат-президента на каталунците Жоан Лапорта. 

Неговата дясна ръка Жоан Оливер, който ще бъде изпълнителен директор, ако Лапорта спечели изборите, извади доклад, направи сметка, според която цената на бразилеца може да се окаже четири пъти по-висока от първоначално обявената. 

През 2013 г. Неймар дойде от Сантос за официално обявени 57 млн. евро. Впоследствие започна разследване на тогавашния президент Сандро Росей и наследника му ХосепМария Бартомеу. Всъщност официално сумата стигна 86 млн. евро, но има спорове за още над 20 млн. 

"Какво сме платили досега за Неймар - повече от 100 млн. евро. Като се сложат съдебните такси, глобите, допълнителните данъци и всички разходи в съда, сумата ще се увеличи с още 122 млн. евро. Така ще сме платили за него 222 млн. евро, което е тревожно и може да изложи финансовото бъдеще на клуба на риск при подобни управници", сподели Оливер. 

Изборите за президент на Барселона са следващата събота и по всичко личи, че войната между отделните щабове ще придобива все по-ожесточени измерения. Именно Лапорта е фаворит според проучванията.