Откритата война между Неймар и бразилското издание на списание „Плейбой“ приключи, като двете страни се помириха.

През юни Неймар спечели делото срещу списание "Плейбой", съобщават медиите в страната. Съдът в Сао Пауло реши всички издания на юнския брой на списанието с участието на модела Патрисия Джордан да бъдат извадени от продажба.

На корицата на въпросното списание има снимка на модела и текст "Брюнетката, която очарова Неймар". Предполага се, че двамата са имали връзка. Според изявление на Неймар публикацията, която се отнася за личния му живот е лъжа.

Бразилецът отрича да е имал връзка с модела. Бразилското издание на "Плейбой" има възможност да обжалва решението на съда, но преди отговора на жалбата списанията трябва да бъдат премахнати от павилионите за продажба. В противен случай за всеки ден на неизпълнение на съдебното решение ще трябва да за плати глоба от 10 хиляди реала (4,5 хиляди долара).

“Приехме решението на съда и спряхме от продажба всички списания, които бяха издадени от броя. Постигнали сме споразумение и нещата са изгладени”, коментира директорът на бразилското издание Серджо Шавиер.