Играчът на Барселона Неймар заяви, че ако Златната топка се връчва на най-добрия футболист в света, то Лионел Меси постоянно трябва да я получава.

„Очаквам да съм между тримата финалисти за Златната топка. Трудно е да кажа кой очаквам да спечели приза. За мен, Меси е най-добрият. Кристиано спечели трофеи. Златната топка обаче се дава на най-добрия футболист в света. Ако Златната топка е за най-добрия футболист в света, то Лионел Меси трябва да я печели постоянно“, коментира Неймар.

„Много съм спокоен в началото на сезон. Щастлив съм, че спечелих олимпийското злато и от старта ми с Барселона. Мисля, че ще направим един много силен сезон. Остава да се концентрираме върху работата и тренировките. Надявам се, че ще се наслаждаваме на терена“, добави бразилецът.

„Щастлив съм, че успях да спечеля олимпийско злато с Бразилия. Искам да благодаря на всичките ми съотборници, с които бяхме на терена. Бразилия е Бразилия. Винаги ще има качествени футболисти. Бразилия винаги ще бъде шампион. Не спечелихме Световното първенство, защото върху нас имаше огромно напрежение“, продължи футболистът на Барселона.

„Няма да ни бъде лесно да подобрим рекорда от голове, който направихме през миналия сезон. Заедно създаваме много положение. Надявам се, че ще успеем да подобрим този наш рекорд. Най-важното е Барселона да печели“, каза още Неймар.