Отборът на Валенсия постигна нелек успех над Алмерия с 3:2 в мача от 19-я кръг на Примера дивисион.

Головете за успеха на „прилепите“ бяха дело на Дани Парехо, Родриго и Алваро Негредо, докато за гостите на два пъти се разписа Томер Хемед.

С победата Валенсия отново се върна на победния път, след като в предишния кръг в Ла Лига валенсианци направиха 1:1 със Селта Виго.

Головата фиеста започна в 11-ата минута, когато Даниел Парехо се озова на чудесна позиция в наказателното поле и се разписа за 1:0. Не минаха и три минути, когато равенството бе възстановено. След добър пробив от ляво Томер Хемед засече центрирането и направи 1:1.

Въпреки изравняването, Валенсия продължи да контролира събитията по терена и в 28-ата минута Родриго отново изведе своите напред. След добро извеждащо подаване на Пако Алкасер, Родриго направи 2:1.

По ирония на съдбата Томер Хемед отново попари полета на „прилепите“, които в 33-ата минута инкасираха ново попадение във вратата си. Хемед върна надеждите в редиците на гостите, разписвайки се след центриране от корнер – 2:2.

През втората част мачът навлезе в по-спокойно темпо. Атаки имаше и към двете врати, но поведението и на двата състава бе далеч по-предпазливо, особено това на Алмерия.

Така се стигна до 83-ата минута, когато Алваро Негредо се превърна в златната резерва за състава си. Появилият се в 60-ата минута на терена нападател на мястото на Хави Фуего засече остро центриране от ляво и оформи крайното 3:2.

Със спечелените три точки Валенсия е на третото място във временното класиране с 38 точки. Алмерия е 17-и с 16.