В света на спортните залози има едно много важно правило: разнообразните предложения винаги трябва да бъдат налични и да присъстват за всяко сериозно дерби. Букмейкърите отдавна започнаха своята успешна интернет кампания и освен това изискване, решиха да предложат и пълната свобода на играчите, не само при поставянето на прогноза, но и при контролирането на риска.

В рецептата за успех и създаването на лоялна потребителска група от фенове, можем спокойно да добавим и добри коефициенти, които гарантират нещо повече от спортен адреналин. С оглед на изброеното, нека обърнем внимание на тенденцията в спортните залози и предоставените към тях възможности. Анализаторите на Betenemy обръщат сериозно внимание на родните фенове и техните предпочитания при правенето на спортни прогнози, следователно нека разберем малко повече за тях и техният принцип на работа:

Една от любимите стари класики е именно излъчването на краен победител в дадена среща. Тази опция е може би и една от най-старите възможни, но благодарение на трите възможни изхода - победа, загуба или равен - спортните запалянковци винаги ще я предпочитат. Очаквано, макар и да е лесно да номинираме победител в дадена среща, въпросният залог със сигурност изисква правенето на прогнози, но не и повече математика, както можем да забележим в следващото особено интересно предложение.

Под/Над залозите са интересни от гледна точка на възможностите, които предоставят, особено след като в спортния календар присъства някое по-сериозно дерби. Предложението на операторите е примамливо и се фокусира върху броя голове. Когато изберем опцията "под", ние практически казваме колко точно гола ще бъдат отбелязани в срещата. Ако очакваме да под 2 точни попадения, ние практически заявяваме, че максималният брой голове ще бъде между 0 и 1. ако кажем, че головете ще бъдат над 2 - очаквано трябва да се изпълни тази прогноза. Реномираните оператори имат честа практика да връщат залога, ако при тази прогноза няма още един гол, който да я изпълни. Тънкият момент при тези залози идва с факта, че винаги можем да използваме десетичната запетая.

Ако заявим, че в дадена среща попаденията ще бъдат под 2.25 - операторът връща половината залог, но другата половина ще се води печеливша и следователно ще инкасира печалба. При под 2.5 - печелим само ако попаденията са до 2 гола. При коефициент от 2.75 отново спазваме горния сценарий, но при трето попадение, операторът връща половината залог, а другата се води за губеща. Сценарият е идентичен за останалите случаи при поставянето на над 2.25 - при точно 2, печели само половината залог. При над 2.5 се налага да имаме повече от две попадения, а при над 2.75 ще се изискват поне четири попадения, за да инкасираме печалба, в противен случай при 3 попадения губим половината си залог.

Колкото повече повишаваме броя голове, толкова повече трябва да са и те, а ограничението е до над 3.5. Не случайно точно тази опция е сред предпочитаните, както можем да забележим в специалния обзор за Palms Bet България от Betenemy - сайт за спортни прогнози и оценка на букмейкърите. Запалянковците не трябва да се притесняват в чия врата ще паднат попаденията, а колко общо ще са те. Този залог променя гледната точка на играта.

Алтернативата на под/над е и опцията да заявим, че в следващия сериозен сблъсък и двата отбора ще отбележат - колко точно попадения ще имат, няма никакво значение, кой ще спечели - също. В момента, в който двата тима поразят противниковата мрежа, клиентът автоматично отчита своята печалба.

Феновете на силните усещания могат да направят и точно прогноза и след това да се молят на всички спортни богове за успех. Този залог изисква доста нерви и носи особен адреналин, а и печалбите не биха разочаровали, но винаги има риск, особено след като футболът, а и всеки друг спорт, може да изненада много бързо с обрати от самото начало до края на дадена среща. Това в никакъв случай не означава, че трябва да се подминава.

Не на последно място трябва да сложим хендикап залозите. Тази опция автоматично превръща дори някои не толкова вълнуващи срещи, в много колоритни сблъсъци. В случай, че хегемонът в едно първенство се срещне с изпадащия от групата, категорично ще очакваме лесна победа. Но ако използваме хендикап пазарите, автоматично добавяме няколко виртуални попадения в полза на по-слабия отбор.

В случай, че дадем хендикап 3 на отбор като Уест Бромич, а отбор като Ливърпул ги победи само с 2 гола, букмейкърт ще приеме, че Бромич са победили с резултат 3:2. По този начин дори слабите отбори могат да се окажат особено опасни, но само в платформата на букмейкъра, в реалността, както се досещаме, Ливърпул ще бъде победител. Този вид залози са особено приятни, когато програмата не може да ни зарадва с дербита, но пък винаги имаме шансовете да се справим отлично.