Спортинг Хихон и Реал Бетис не успяха да излъчат победител в мача от последния 38-и кръг на Ла Лига, завършил при равенството 2:2.

Двата тима си разделиха по точка, но Хихон така или иначе отпада от елита, тъй като е на 18-ата позиция в класирането с 30 точки, на 2 от 17-ия Депортиво Ла Коруня. Бетис пък се изравни по точки (39) с 14-ия Лас Палмас.

Първото полувреме започна с натиск на домакините, като гол падна още в 7-ата минута на мача. Дъглас намери пространство за удар от границата на наказателното поли и опитът му намери долния десен ъгъл.

В 20-ата Серхио Алварес пропусна страхотна възможност да удвои. Футболистът на Хихон пое топката в пеналтерията и стреля от движение, но малко встрани от десния стълб.

Пропускът на Алварес струва скъпо, тъй като само две минути по-късно Рубен Кастро намери мрежата с удар, попаднал в средата на мрежата след неадекватна реакция от страна на вратаря Хименес.

В 52-ата Бургуй получи топката в наказателното поле и стреля, но топката мина встрани от левия стълб. Три минути по-късно Даниел Фернандес отправи удар по трева към левия ъгъл, но Пичу внимаваше.

В 57-ата Бетис пропусна нова възжмоност да поведе в резултата. Алваро Сехудо стреля от границата на наказателното поле, но ударът мина на сантиметри от напречната греда.

Все пак пресата на гостите даде резултат и в 59-ата минута Бетис поведе в резултата.Рубен Кастро овладя подаване и изстреля неспасяем удар, който влетя в долния десен ъгъл.

Отново Кастро в 75-ата минута застраши вратата на домакините. Футболистът на Хихо нахлу в наказателното поле и стреля към средата на мрежата, но Пичу демонстрира чудесна реакция и спаси.

Хихон отново успя да изравни в 79-ата, след като Карлос Кармона достигна да топка в наказателното поле и я изпрати директно в целта.

В добавеното време Бетис получи още една възможност да поведе, след като Жонас Мартен нацели напречната греда след удар с глава.