Отборът на Реал Мадрид успя да се възкачи на пъровто място в испанската Ла Лига след минималната победа с 1:0 при гостуването на Валядолид в последен двубой от 21-вия кръг. 

Двата отбора не създадоха почти нищо интересно в рамките на първите 45 минути от срещата, като единственият по-интересен момент беше отмененият гол на Каземиро от състава на гостите в 13-та минута. 

През втората част "кралете" значително вдигнаха темпото и притиснаха съперника си в собствената половина. Въпреки това в първите 25 минути единствено Карим Бензема имаше не лош шанс за гол. Ударът му с глава от центриране обаче мина встрани. 

Все пак в 78-та минута момчетата на Зидан стигнаха до важното попадение. Тони Кроос центрира от ъглов удар, но топката беше изчистена. Все пак обаче той получи втора възможност и този път намери главата Начо Фернандес, който не сбърка, за да даде безценните три точки на своя тим. 

По този начин Реал излезе с аванс от 3 точки пред Барселона, с актив от общо 46 пункта. Валядолид, от своя страна, остава 16-ти, на 5 пункта над опасната зона.