Мурсия загуби с 2:3 гостуването си на Расинг Сантандер и така се прости с надеждите си за оставане в Примера дивисион. Мурсия е вторият тим, разделил се с елита, след Леванте. Успехът на Сантандер пък е на път да класира отбора за участие в евротурнирите догодина, като съставът е само на две точки от зона Шампионска лига, при оставащи три кръга до края на първенството.

Виляреал от своя страна се утвърди на втора позиция в Примера и може да триумфира със сребърните медали, като продължи добрите си изяви до края на шампионата. Днес „жълтата подводница” потопи и Хетафе с 2:0 и има 68 точки. Хетафе от своя страна обаче трябва да внимава за грешни стъпки в оставащите срещи, тъй като е само на две точки от зоната на изпадащите.

Дани Гуиза пък излезе начело в голмайсторската класация в Примера дивисион, след като донесе победата на своя Майорка над Алтетик Билбао като гост с 2:1. Трите точки все още дават надежда на Майорка за класиране в турнира Интертото.

Докато битката за титлата е почти ясна, в дъното на таблицата общо шест тима делят позициите от 13-та до 18-та в рамките на едва две точки – това са Хетафе, Валядолид, Валенсия, Сарагоса, Осасуна и Рекреативо Уелва.

Останалите резултати от днес:

Алмерия – Бетис 1:1

Леванте – Еспаньол 1:1

Севиля – Валядолид 2:0

Барселона – Валенсия – играят в момента

Осасуна – Реал Мадрид – от 22 часа