Младите нападатели Мунир Ел Хадади и Сандро Рамирес ще останат част от състава на Барселона през новия сезон. Това е категоричното желание на старши треньора Луис Енрике. Той смята да разчита на двамата през кампанията.

Мунир и Сандро не получиха много възможности за изява през миналия сезон, а в компанията на Суарес, Меси и Неймар това изглежда трудно постижимо и през новия.

Енрике е настоял пред ръководството на клуба двамата да бъдат задържани и всички оферти за тях да бъдат отхвърлени. Треньорът също така е провел разговор с двамата нападатели и им е казал, че ще има гласува повече доверие в следващите мачове на отбора.

Треньорът на Барселона иска да следи отблизо развитието на двамата талантливи футболисти.

Със сигурност при отсъствието на Меси и Неймар, Мунир и Сандро ще получат възможност за изява в началото на сезона.

През миналата кампания Ел Хадади игра десет мача в Ла Лига, като в седем започна титуляр; два за Купата на Краля (и в двата бе титуляр); и три в Шампионска лига (в един започна титуляр). Сандро взе участие в седем мача в Ла Лига (във всички влезе като резерва) и отбеляза два гола, един за купата и вкара гол, три в Шампионска лига (отново влезе в игра като резерва) и отбеляза един гол.