Рожден ден празнува днес Зинедин Зидан. Треньорът на Реал Мадрид навършва 48 години и според мнозина е най-великият във футбола. Защото е постигнал всичко като футболист и почти всичко като треньор.  

 
Като играч стана световен и европейски шампион с Франция, на клубно ниво спечели всички престижни трофеи начело с Шампионска лига, а индивидуалните му отличия през забележителната му кариера са десетки. Три пъти е избиран за футболист на годината от ФИФА, бил е футболист на годината на УЕФА, в колекцията му фигурират - „Златна топка”, най-добър футболист на Европейско и Световно първенство и не на последно място - печели юбилейната анкета на УЕФА през 2004 г. за футболист №1 за последните 50 години, която се провежда онлайн между фенове на футбола от цял свят!
 
Като треньор печели три пъти Шампионската лига с Реал Мадрид, два пъти Суперкупа на Европа, два пъти световното клубно първенство, по веднъж Примера Дивисион и Суперкупа на Испания. Във витрината си вече има и досат индивидуални отличия за работата си като треньор.