Бранителят на Севиля Диего Карлос блести за испанския клуб с изявите си и логично получи повиквателна за националния отбор на Бразилия. 27-годишният Карлос е в състава на Селесао за световните квалификации срещу Венецуела и Уругвай този месец, но пътят му досега във футбола е невероятен.

Неговият брат – Жеферсон, разкри интересни детайли от ранната кариера на защитника. Жеферсон е карал едва ли не на сила, когато е бил на 12 години. Семейството им е било бедно и треньорът в школата е трябвало да му даде футболни обувки, след като Карлос е тренирал бос.

Карлос впечатлявал треньорите от малък, но е бил на крачка да спре с играта, тъй като се наложило да плаща такса. Именно финансовото положение на семейството му не е позволявало да заделя пари за сина си и треньорите са се лишили от част от хонорарите си заради таланта на тогавашния малък бранител.

Карлос се бори с нищетата, като комбинира играенето на футбол с това да търси различни начини да печели пари – от продаване на сладоледи, до събиране на кафени зърна, както и украсяване за партита. Играчът се е будил всяка сутрин в 6 сутринта и е работил здраво, като накрая е пробил в юношеските отбори на Сао Пауло.

Той стига до първия отбор на бразилския гранд, но се мести в Европа, след като спортният директор на португалския Ещорил Марио Бранко му дава възможност да се развива в Европа. Сега Карлос е победител в Лига Европа със Севиля и е на прага да запише първи мач за родината си.