Нидерландският халф Дони Ван де Беек може да се смята за сигурно ново попълнение на Реал Мадрид. Футболистът на Аякс трябва да се присъедини към кралския клуб през следващият сезон.

Според нидерландското издание Telegraaf двата клуба са постигнали споразумение още през миналата година и е чиста формалност Ван де Беек да се присъедини към Реал Мадрид след края на сезона. Сумата, която трябва да заплати мадридският гранд е на стойност 55 милиона евро. Футболистът на Аякс се очаква да бъде представен през юни, малко преди началото на Евро 2020.

Дони Ван де Беек бе харесан от Реал още през миналия сезон с големият обем работа, която върши в средата на терена. Кралският клуб се запозна с качествата му по време на мачовете с Аякс в Шампионската лига, когато нидерландският колос отстрани съперника си след спиращи дъха мачове с общ резултат 6:2.

22-годишният халф се вписва идеално в сегашната политика на Реал Мадрид на трансферния пазар. Подписване с млади перспективни футболисти, които да изградят успешен отбор в бъдеще.

Дони Ван де Беек отхвърли преди това изгодни оферти от английските Манчестър Юнайтед и Тотнъм.