Легендата на Реал Мадрид Зинедин Зидан седна на треньорската скамейка на отбора преди точно една година, но вече е на път да запише феноменален рекорд. Той се е устремил към това да подобри постижението на Барселона за най-много поредни мачове без загуба във всички турнири за испански клуб. 

Каталунците стигнаха до кота 39, преди именно Реал да прекъсне серията им миналия сезон, при това с победа 2:1 насред "Камп Ноу". Сега Зизу изведе "белите" до 38 поредни двубоя без поражение във всички надпревари. 

И ако в събота неговият отбор успее да не загуби от тоталния аутсайдер Гранада, постижението на Барса ще бъде изравнено. За последно Реал загуби през април миналата година от Волфсбург на четвъртфиналите в Шампионската лига. 

"Да изравним това постижение на Барселона е най-важното нещо за нас сега. Опитваме се да се забавляваме с това, което правим сега. Влагаме много усилия и работа и се надявам да продължим да печелим мачовете си."

"Естествено, че желаем да бием каквито има рекорди. Но аз не го правя само заради постиженията и мястото в историята. Правя го и защото искам да виждам как отборът ми подобрява играта си с всеки изминал мач", сподели Зидан в навечерието на мача с Гранада.