Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан сподели откровено, че не си е представял, че отборът му ще изостава на 10 точки от лидера в класирането Барселона след 12 кръга в Ла Лига. Специалистът говори преди домакинството на Малага от 13-ия кръг. Срещата е в събота, 25 ноември, от 17.15 часа.

Дългоочаквано завръщане в групата на Реал

„Трябва да спечелим идните два мача. Малага не заслужава да е толкова по-назад в класирането от нас. Те играят добре. Наясно сме, че ни предстои труден двубой, в който следва да покажем стойностен футбол. Това ще се опитаме“, започна Зидан.

Гарет Бейл все още се възстановя от травма. Уелският нападател няма игрови минути за „белия балет“ от края на септември, след като е измъчван от контузия в адукторите. Въпреки че Бейл е преследван от проблеми от подобен род, Зинедин Зидан демонстрира, че гласува доверие на играча.

Реал загуби Асенсио за две-три седмици

„Ние знаем с какво може да ни помогне Бейл. Той е много силен и тактически подготвен. Много се говори за контузиите му, но в действителност е значим за нас. Не знам кога ще се завърне в игра. Сега е по-добре, без оплаквания“, коментира Бейл.

„Аз предпочитам Бейл да е в състава. Той центрира много добре, бърз е“.

„Серхио ще играе, когато е по-добре. Има други футболисти, които да го заместят. Ако не играе Рамос, ще бъде друг и ще се представи на ниво“, продължи Зизу.

Запитан за изоставането от 10 точки от лидера Барселона, френският спец обясни: „Не съм си представял, че ще се случи така“.