"Можем да бъдем доволни от резултата, защото играхме по отличен начин“, заяви наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан след равенството 2:2 с отбора на Валенсия.

Двата отбора не успяха да излъчат победител в мач от 2-ия кръг на Ла Лига, а в герой за „белите“ се превърна Марко Асенсио, който в 83-та минута вкара изравнителното попадение на „Сантяго Бернабеу“.

Реал намери спАСЕН(С)ИетО срещу Валенсия

Преди началото на двубоя Кралския клуб получи шампионската си титла спечелена през изминалата кампания, която бе вдигната от наказаните за мача Кристиано Роналдо и Серхио Рамос.

"Заслужавахме повече, но невинаги можеш да спечелиш. Много се гордея с играчите си и това е най-важното нещо", заяви Зидан.

"Липсваше ни само още един гол. Пропуснахме седем или осем чисти положения и не успяхме да спечелим. Сега трябва да продължим напред и да мислим за следващия мач", коментира френският специалист.

"Щастлив съм от представянето на Асенсио и не съм изненадан от това, което постигна. Отбеляза два гола, но заслугата е на целия отбор. Бих искал да подчертая това, и се надявам, че той ще продължава в същия дух и ще отбележи още много попадения.

Наставникът на Реал не пропусна да защити и Карим Бензема, след като нападателят пропусна на няколко пъти да отбележи за Кралския клуб.

"Той не вкара гол, но работи много усилено. Не можеш да критикуваш играч, който пропуска възможности, защото най-трудното е да получаваш такива", смята Зизу. БГНЕС