Наставникът Зинедин Зидан не смята, че срещу неговия Реал Мадрид се подготвя акт на реваншизъм от страна на УЕФА заради лидерската роля на клуба в Суперлигата. По време на днешната си пресконференция французинът беше попитан дали очаква съдиите да “режат” тима в полуфинала от Шампионската лига срещу Челси през идната седмица.

За такава възможност се говори из социалните медии, след като босът на “лос бланкос” Флорентино Перес упорито отказва да оттегли тима от проекта.

“Нямам никакви притеснения. Изговориха се много неща по тази тема, но ние сме на полуфинал и имаме правото да играем там", започна специалистът. 

Срещата на треньора с медиите беше по времето, когато Изпълкомът на УЕФА обсъждаше възможността за изваждането на Реал от ШЛ като наказателна мярка.

“В думите на президента на УЕФА Александър Чеферин няма логика. Абсурдно е да ни изхвърлят от турнира”, заяви Зидан. Малко по-късно стана ясно, че на този етап няма да има санкционирани и съответно първенецът на Ла Лига продължава участието си на полуфиналите.