Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че без никакво съмнение „белия балет“ е бил най-добрият отбор в света през миналата година.

„До този момент никога не сме играли на „Монтиливи“, но това не променя нищо. Предстои ни много трудно гостуване. Трябва да играем спокойно и концентрирано. Наясно сме, че ни очаква много труден мач, както при всяко едно гостуване. Предстоят ни две гостувания, което не е добре, но трябва да излезем силни. Календарът е такъв и трябва да го приемем. Мислите ни са концентрирани единствено върху мача и това, което предстои да направим на терена. Никой не е влизал в комуникация с нас, за да ни информира за евентуално отлагане на срещата. Четохме много по темата, но това няма да ни повлияее по никакъв начин. Мислите са ни концентрирани единствено върху предстоящата среща“, коментира Зидан.

„Ще видим през седмицата, която предстои какво е състоянието на Кейлор и Бейл и дали двамата ще могат да вземат участие в предстоящото гостуване на Тотнъм. Двамата продължават да тренират индивидуално и да се възстановяват от своите контузии. Всичко зависи от това как ще продължи лечението им. Ще видим в понеделник и ще вземем решение“, добави французинът.

„Мисля, че няма съмнение – Реал Мадрид бе най-добрият отбор през изминалата година. Но ние трябва да се доказваме през всяка една година.“

Перес: Зидан е достоен наследник на Алфредо Ди Стефано

„Утре ще видим дали ще има повече ротации. Истината е, че имаме много мачове и се нуждаем от ротации. Искам да подобряваме играта си във всяко едно естество. Хубаво е да има баланс в отбора. Ние сме трети в първенството, лидери в Шампионска лига и имаме спечелени две титли от началото на сезона. Това е добре. Дани Себайос и Маркос Йоренте са двама футболисти, които се представят много добре. И двамата са много добре подготвени физически. Дани все още не получава много игрово време. Маркос играе много добре. Отборът има нужда от дълбочина и те я дават. Играят много добре“, каза още Зинедин Зидан.