Валядолид посреща Реал Мадрид в късния мач от неделната програма на 21-вия кръг в Ла Лига. В срещата обаче участие няма да вземат контузените Еден Азар, Гарет Бейл и Марко Асенсио, а наказан  е Дани Карвахал. Мениджърът на „белите“ Зинедин Зидан предупреди , че няма да бъде лесно срещу „виолетовите“.

„Ще ни бъде трудно, защото Валядолид е загубил само един мач е дома от началото на сезона“, заяви треньорът Зидан.

„Мисля, че ни трябва отборен дух. Намираме се в добър момент и искаме да продължим това, което правим, нищо повече. Знаем, че е трудно, на всеки три дни имаме мач, но това е друга тема. Винаги трябва да показваме най-добрата си страна“, допълни французинът, който защити Бейл  от критиките на журналистите.

„Жалко е, че в момента има контузия в глезена и няма да играе. Той е първият, който е недоволен от това, че няма да може да вземе участие в срещата. Но контузията е лека и се надявам в понеделник да го видим отново. Винаги се притеснявам, когато мой играч е контузен. Предпочитам да имам проблема да избирам състава от отбор с 25 души, отколкото да имам проблем с контузени играчи. Можете да си мислите каквото искате, казвам ви каквото мисля. Той иска да бъде винаги наличен, винаги да бъде с отбора“, бяха думите на специалиста, който отказа да говори кога точно се очаква да се завърне лятното попълнение Еден Азар.