Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че на отбора му предстоят 11 важни мача в битката за титлата в Ла Лига. В момента "Кралския клуб" е втори в класирането на две точки от лидера Барселона. Преди утрешния мач с Ейбар Зизу даде първата си пресконференция след три месеца. 
 
"Всички преминахме през трудни моменти и сега сме доволни, че можем да играем. Футболистите са щастливи, че се върнаха към тренировките. Нямам никакви съмнения и сме готови да подновим шампионата. Празните стадиони? Предпочитам да играем пред публика, но за момента няма да има фенове", заяви френският специалист.
 
Той призна, че харесва сравнението на оставащите 11 мача с финалите на световно или европейско първенство. 
 
"Играчите ми знаят какво е да играеш на финална фаза. Важна е подготовката, а ние я провеждаме много, много добре. Подготвени сме и вярвам в това, което правим, а сега трябва да го демонстрираме.  Изоставаме с две точки от върха и ни предстоят 11 финала. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим първенството", добави Зизу.
 
Треньорът не се притеснява, че мачовете на Реал Мадрид са след тези на Барселона.
 
"Такава е програмата, можем да си говорим и за почивката. Но няма смисъл да коментираме. Доволни сме от връщането към игра и ще се адаптираме към ситуацията. Имаме навика да играем на всеки три дни, никакви извинения. Ще се подготвим добре за мачовете. Остава ни месец и половина и ще се представим максимално добре. Другото е за вас, но с любов”, коментира още Зидан.