Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че „белите“ ще се опитат да спечелят трите точки в дербито с Атлетико Мадрид. Столичният сблъсък е на 18 ноември от 21.45 часа на стадион „Уанда Метрополитано“. Преди двубоя двата състава имат равен точков актив – 23. Актуалният шампион в Примера е трети, докато „дюшекчиите“ са четвърти с по-слаби показатели.

„Отборът е добре, все още ни липсват някои играчи, но лека-полека ги възстановяваме. Ще влезем добре в дербито, както винаги. За мен се касае до три точки, ще се опитаме да спечелим мача“, коментира Зидан.

„Модрич и Карвахал са готови. Лука имаше настинка, а при Дани вече мина необходимото време за възстановяване. Що се касае до Навас – той започна тренировки, всеки ден е по-добре. Тренира с останалите, искам да е на 150 процента готов. Гледаме ден за ден“, обясни за състоянието на част от контузените в Кралския клуб Зидан.

Зизу внесе спокойствие: Всичко между Рамос и Роналдо е изгладено

Уелският нападател на „белия балет“ Гарет Бейл е с травма от началото на октомври. Зидан демонстрира оптимизъм за възстановяването на футболиста, заявявайки: „Ядосан съм, защото момчето иска да помогне на тима, той е първият угнетен в тази ситуацията. Въпрос на дни е да се завърне игра. Вярвам, че може да помогне. Дано Бейл е добре до края на сезона“.

Запитан за своите методи, френският специалист обясни: „Животът не е само успехи и провали. За мен е важно как правиш нещата на терена. Резултатите са важни, ние сме наясно, че изоставаме, но можем да направим най-доброто, за да се подобрим. Сега няма да има пауза за национални отбори и добре, че ще можем да работим“.