Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан опита да запази спокойствие след първата шампионатна загуба на отбора, която стана факт в 9-ия кръг на Ла Лига. „Белия балет” отстъпи с 0:1 като гост на Майорка, а французинът отчете, че представянето на тима не е било достатъчно добро.

Почти всяко звено от играта на Реал не функционираше както трябва, а вратарят Тибо Куртоа отново застана на мушката след 9 допуснати гола при последните 14 точни шута към неговата врата. В предни позиции ситуацията също не беше добра, като Зидан сам призна за липсата на достатъчно създадени голови шансове след почивката.

„Чувствам се зле. Не играхме мача така, както го искахме. Когато стартираме двубой по начина, по който го сторихме днес (голът на Лаго Жуниор падна в 7-ата минута – б.р.), винаги става трудно. Бяхме добри през последните минути на първото полувреме, а през второто нямам представа защо станахме толкова напрегнати”, коментира Зизу.

„Няма как да се изненадаме от силния старт на Майорка – отбор, който играе на своя стадион и пред собствените си фенове. Знаехме какво ще се случи, ала след 7 минути бяхме изненадани. Те вкараха, след което се прибраха, а ние не намерихме решенията.”

„Липсата на концентрация? Трябва да я анализираме, както трябва. Няма как да сме доволни от този мач. Трябва да го погледнем внимателно, защото стартирахме зле.”

„Контузиите? Те са част от футбола. Имаме други играчи и те трябва да се представят по-добре.”

„Знаем за какво играем в мача срещу Галатасарай (в Шампионската лига – б.р.). Трябва да играем за победа, защото нямаме друга опция. Нужно е да покажем концентрация във вторник.”

„Нямам проблем с играчите си. Когато всички са налице, всеки трябва да се представя добре. Има различни мнения относно титулярния състав, но решението е мое. Ще анализираме нещата. Да го правим веднага след мач няма да е от полза. Не съм доволен от срещата, нужно е да погледнем внимателно какво се случи.”

„Проблемът е, че на всеки три дни ние трябва да доказваме, че сме добър отбор. Това е нашият проблем и засега не успяваме да го правим. Трябва да покажем повече последователност. Направихме някои неща добре, ако трябва да съм честен. Въпреки това, правичката да си кажем, не можем да играем мач по този начин. Няма да чуете, че се тревожа, ала имаме нужда от повече постоянство. Трябва да вкараме повече живот в играта си, ако искаме да постигнем големи неща през този сезон”, добави Зидан.