Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че няма думи, които да опишат качествата на звездата на тима Кристиано Роналдо.

“Както добре знаете, нямамдуми, които могат да опишат Кристиано. Той демонстрира качествата си всеки път като излезе на терена и бележи голове. Вече е записал повече от 400 на сметката си с тима на Реал Мадрид. Статистиките са невероятни и с играч като него всичко е възможно”, каза Зидан в интервю за сайта на УЕФА.

Кристиано отмени визитата си в Лондон заради терора

През настоящия сезон Роналдо е реализирал по-малко голове, отколкото през миналите сезони на “Сантиаго Бернабеу”. Португалецът има 29 гола в 38 срещи в Ла Лига. Зидан разкри, че това е умишлен подход, който са предприели заедно с играча. Изглежда, че това дава резултат, след като Роналдо е успял да вкара 36 попадения в общо 43 мача през сезона.

“Това е решение, което взехме заедно, базирано на общите ни разговори. Понякога той играе по-малко, но това не е защото не е физически добре подготвен, а защото иска да е в най-добрата си форма в края на сезона”, допълни френският наставник.

Реал Мадрид ще се изправи срещу Ювентус в битка за титлата на Шампионската лига на 3 юни в Кардиф, Уелс.