Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан обяви, че не може да каже точната дата, на която Гарет Бейл ще се завърне в игра.

Уелският футболист продължава да изпитва болки в адукторите и отпада от сметките на треньора за гостуването на Атлетик Билбао от 14-ия кръг на Примера дивисион.

„Не мисля, че проблемът с Бейл е психологически. Нещата са прости. Той е контузен и не е играл от много време, а това го поставя в много деликатно положение“, коментира Зидан.

„Мисля, че проблемът с Бейл е само физически и той се нуждае от време, за да навлезе в нужната динамика. Най-важното е Бейл да се чувства добре и да е здрав, за да може да играе“, добави треньорът на Реал Мадрид.

„Надявам се, че травмата му не е сериозна, но при всички положения няма да предприемаме никакви рискове. Гарет трябва да се чувства добре, за да играе. Искам да мислим позитивно. Това е лош момент, от който всички искаме да излезем максимално бързо.“

Бейл отпада за визитата на Билбао?

„Няма как да не го преживяваме тежко в отбора, защото Бейл е важен футболист за нас. Когато е добре, Бейл е феноменален футболист. Завръщането на Бейл зависи само от него. Не мога да кажа денят, в който той ще се появи обратно в игра. Надявам се, че това ще се случи през следващата седмица. Аз вярвам в него. Той ще излезе от трудната ситуация, в която се намира. Проблемът е различен и трябва да бъде на 100% готов, за да играе. Не искаме да губим повече време. Няма смисъл от излишни рискове. Трябва да подходим с търпение“, каза още Зинедин Зидан.

Нови неприятни новини за Реал