Наставникът на Реал Мадрид коментира на брифинга преди мача със Севиля повече своето бъдеще в клуба, отколкото предстоящия мач за „лос меренгес”. Както е известно, постът на Зизу на „Сантиаго Бернабеу” е под въпрос след загубата с 0:3 от Пари Сен Жермен в Шампионската лига и лошото представяне на отбора от началото на сезона.

„Ако трябва да чета пресата, съм аут от отбора. Чувствам се силен. Годините са ме научили никога да не се предавам и да работя до последната минута”, сподели французинът.

Безспорен фаворит да замени Зизу в Реал Мадрид е бившият мениджър на Манчестър Юнайтед – Жозе Моуриньо. Това обаче не смущава по никакъв начин специалистът от Франция.

„Не мисля за напускането си, а за печеленето на мача в неделя. Не ме притеснява, че се говори за Жозе Моуриньо. Това е ситуацията, загубихме мача през седмицата и трябва да се съобразим с това. Нямам притеснения около това. Искам целия отбор да е сплотен, както и хората, които работят за клуба. Ако не е така, по-добре да напусна”, акцентира Зизу.

Зидан продължи своето изказване, потвърждавайки, че отборът е имал своите трудности, дори когато е побеждавал. „Можем да се представяме по-добре – това е безспорно. Какво се случва отвън – не ме касае, а само моята работа. Трябва да се представяме по-силно. Върнах се, защото се вълнувам от проекта. Ще се боря до самия край. Лесно е, щом всичко върви добре. Картината не е толкова черна, колкото се обрисува. Винаги е добре да си първи и да печелиш”, продължи Зидан.

Наставникът на 13-кратния европейски шампион призна, че донякъде недоумява острите критики към отбора след мача с Пари Сен Жермен. „Няма значение какво се пише. Виждам фактите – имаме седем мача за 21 дена, а след ПСЖ се завърнахме в четири сутринта. Играчите нямат много време за почивка. Разбирам, че хората виждат нещата различно, но има и други фактори. Искаме да печелим като отбор, но понякога трябва да промениш някои неща, за да спечелиш следващия мач”, призна Зизу.

Той коментира и провала на Реал на трансферния пазар за закупуването на някой измежду Пол Погба, Кристиан Ериксен и Дони ван де Беек. „Не мога да кажа нищо, тъй като това зависи от клуба. Сега имаме състав, който трябва да се бори. Ако не става, вие ме питате за трансфери, но не е уважително към играчите сега в отбора”, завърши Зинедин Зидан.