Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че Марсело е мотивиран да остане в отбора. Зизу също така подчерта, че за него е важно, че Рафаел Варан е част от състава му и не дава гласност на спекулациите.

Наставникът на „кралете“ обясни, че Тибо Куртоа е контузен и няма да вземе участие в мача срещу Уеска.

„Поздравявам Серхио Рамос за рождения ден. Той е нашият лидер. Серхио си е у дома. Пожелавам му да играе още много години за Реал. Той е голям професионалист и аз съм сигурен в това. Той е фундаментален футболист за отбора и за клуба“, сподели Зидан.  

„Говори се много за Варан през последните дни. Хората имат право на мнение, да пишат и да казват, каквото преценят. За мен е важно, че той е тук. Играе при нас вече от осем години. Аз го виждам щастлив и спокоен, а това е най-важното“, добави французинът.

„Куртоа не е добре и за това не тренира. Той има разтежение и ще видим какво е неговото състояние. Ще видим колко време ще бъде извън игра. Няма да предприемаме никакви рискове. Сега е въпрос на дни. Със сигурност няма да играе утре срещу Уеска“, допълни той.

„Разбирам спекулациите, защото трябва да коментираме нещо. На нас ни остават 10 мача до края на сезона. Трябва да завършим добре сезона. Няма да говоря за футболисти, които не са част от отбора. Не е приятно да коментирам футболисти, които не са част от Реал и имат договори с други отбори“, продължи наставникът на мадридския отбор.

„Марсело е мотивиран да остане в Реал Мадрид. Неговото желание е да остане част от отбора.“

„Уеска заслужава много повече от това, което има до този момент през сезона, но за мен е важно какво ще направим ние. Мачът ще бъде много труден за нас.“

„Родриго Гоеш е добър футболист, който съм имал възможност само да гледам на снимки. През следващия сезон ще видим какво ще се случи. Той е футболист, с който е свързан бъдещето на Реал Мадрид.“

„Много добре познавам Мбапе, но той не е мой футболист и не искам да говоря за него. Аз изпитвам уважение, както към моите футболисти, така и към всеки един друг играч.“

„Нормално е да има спекулации относно бъдещето на Варан. Той е много добър играч и е нормално да има интерес към него. Рафаел е четвърти капитан в Реал и неговият прогрес в отбора не е приключил“, каза още Зинедин Зидан.