Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан си дава ясна сметка, че постиженията му с клуба като футболист не му осигуряват допълнителна защита срещу слабите резултати. Зизу също така не си прави илюзии, че ще води отбора 10 години.

Зидан: Спираме да говорим за титлата, ще караме мач за мач

В момента „лос бланкос” се представят много далеч от стандартите, които зададоха през предишните 2 кампании. В тях Зизу изведе тима до шампионската титла на Испания и безпрецедентни в историята 2 поредни трофея от Шампионската лига. Сега обаче за първи път, откакто седна на треньорското кресло в Реал, Зидан е под напрежение да прекъсне поредицата от негативни резултати.

Отборът му се намира на цели 16 точки зад лидера  в Ла Лига Барселона, като спечели едва 9 от 17-те си мача в първенството дотук. Зидан води Реал от януари 2016 година и осъзнава, че доверието към него не е безгранично.

Валдано: Зидан дойде, за да коригира Бенитес, сега трябва да поправи себе си

„Зинедин Зидан вече не е футболист на Реал Мадрид. Този Зидан вече не съществува”, сподели наставникът пред „Франс футбол”. „Сега е ред на треньорът Зинедин Зидан да изгради своят кариера. Не съм защитен от нещата, които постигнах с този клуб в дните си на футболист.”

„Знам, че един ден идва краят за всяка треньорска работа. Ще дойде краят за мен в Реал Мадрид, а дотогава ще се опитам да извлека максималното, за да стана много успешен.”

„Казвам си: „ако ми остават 10 дни тук, то ще се опитам да ги изживея на максимум”. Ако пък са 6 месеца, важи същото. Не мисля отвъд тази граница. Наясно съм, че няма да водя Реал Мадрид 10 години”, допълни Зидан.