Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че ще подкрепи Серхио Рамос, ако защитникът пожелае да играе на Олимпийските игри в Токио през лятото. Рамос, който ще навърши 34 г. през март, попадна в предварителния състав за Олимпиадата и изрази желание да участва. Евентуалните опасения за „Белите" са свързани и с неговото участие на Евро 2020, като ще му се натрупат доста мачове преди началото на новия сезон през август.

„Разбира се, че ще отиде, ако поиска. Ще го подкрепя. Много е красиво да играеш за своята страна и особено за играч като него, който е постигнал много по време на кариерата си. Той е нашият капитан, нашият лидер. Той е много важен за всеки футболист в отбора. Би трябвало да е лесно за него да подпише нов договор, винаги го искам в моя отбор", заяви Зидан, който след това насочи вниманието си към следващия двубой срещу Леванте.

„Те са спечелили 20 от възможни 29 точки у дома през този сезон и това говори ясно за мача, който ни очаква: ще бъде изискващ и труден, и трябва да сме добре подготвени, ако искаме да се представим добре", уточни френският специалист.