Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан смята, че водения от него отбор няма шансове за титлата в Ла Лига, въпреки че изостава само на точка зад лидерите Барселона и Атлетико Мадрид. Французинът смята, че двата отбора няма да допуснат грешки в оставащите им мачове до края на сезона.

„Не сме спечелили нищо до момента. Намираме се в една добра ситуация, в която може да говорим, че ще спечелим много неща, но на мен това не ми харесва. Имаме възможности, както в Ла Лига, така и в Шампионска лига, но не сме спечелили все още нищо. Хубавото е, че футболистите мислят като мен. Много се говори за това какво може да спечелим. Ние сме концентрирани върху нашето представяне на терена. Наясно сме, че изобщо няма да ни е лесно“, коментира Зидан.

„Имаме капацитета да спечелим и Шампионска лига и Ла Лига, но това не означава, че ще успеем да го направим. Трябва да работим до последния съдийски сигнал, до финала“, добави французинът.

„Мисля си, че Барселона и Атлетико Мадрид ще спечелят всичките си мачове до края на сезона. Ние трябва да работим много сериозно, защото все още изоставаме. Винаги съм казвал, че първо трябва да минем Атлетико Мадрид. Сега те са с равни точки с Барселона, но това не прави по-лесна ситуацията, в която се намираме. И Барселона, и Атлетико правят много силен сезон“, продължи треньорът на Реал Мадрид.

„Мисля за нашата игра. Не мисля за това, което се случва в Барселона. През всеки един сезон, всеки един тим има трудни моменти. Барселона обаче продължава да е първи, а ние сме догонващите. Ако Барселона спечели останалите си мачове до края на сезона, ще стане шампион. Ние дори да го направим, няма да може да станем шампиони. Нашата цел обаче остава да спечелим всички двубои до края на кампанията.“

„Най-добрият начин да се подготвиш за всеки един двубой е да гледащ мач за мач. На нас сега ни предстои среща срещу Виляреал, а след това гостуване на Райо Валекано, след което играем в Шампионска лига.“

„Наясно сме какво ще направи сезона ни добър. На нас обаче ни предстои още много работа. Виляреал е много силен отбор, а Денис Суарес е чудесен футболист. Виляреал играе много умно в защита. Ние ще се подготвим много внимателно. В нашия отбор има много лидери. Не мога да отлича само един. В тима има големи личности и това ми допада“, каза още Зинедин Зидан. 

Кой ще стане шампион в Ла Лига? Гласувай ТУК!