Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан остана доволен от представянето на Гарет Бейл при победата с 3:0 като гост на Лас Палмас от 30-ия кръг на Ла Лига. Французинът не изключи възможността уелският футболист да започне като титуляр в двубоя срещу Ювентус от четвъртфиналите на Шампионската лига.

„Дойдохме, за да постигнем победа и успяхме. Направихме добро първо полувреме и отбелязахме два гола. За съперника ни му беше много трудно. Ние контролирахме играта. Втората част бе малко странна. Играта стана луда. Имахме шансове, но не се възползвахме от тях“, коментира Зидан.

„Доволен съм от играта на футболистите, които по прнцип по-рядко получават възможност за изява. Вайехо се представи много добре, Ашраф също имаше своя принос. Притеснени сме за състоянието на Начо. Надявам се контузията да не е сериозна. Ще видим в следващите часове каква точно е травмата му. Той почувства болки в областта зад коляното и преценихме, че е най-добре да го сменим“, добави той.

„Изиграхме един добър мач, който го контролирахме, но сега вече трябва да мислим за мача, който ни предстои във вторник. Ще бъде съвсем различно. Важно е да победим Ювентус още в първия двубой. Ще трябва да отидем и да направим страхотна игра. Няма да спекулираме, но знаем, че ще ни бъде изключително трудно. Сега футболистите трябва да си починат и да се възстановят.“

„Иско има контузия и за това преценихме, че е най-добре да остане в Мадрид.“

„Щастлив съм от представянето на Бейл. Ще видим във вторник дали ще започне като титуляр срещу Ювентус.“

„Ще видим дали Маркос Йоренте ще си тръгне след края на сезона. В момента той е част от нашия състав. В момента сме концентрирани за това, което ни предстои до края на сезона. Това е най-важното“, каза още Зинедин Зидан.