Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че е доволен от представянето на Карим Бензема и не иска в отбора да бъде привличан нов нападател през януарския трансферен прозорец.

Бензема направи много сериозни пропуски в полуфинала на Световното клубно първенство срещу Ал Джазира (2:1).

„Не искам да привличаме никакъв нов нападател през януарския трансферен прозорец. Карим е много добре. Той направи много добър мач срещу Ал Джазира и създаде много положения, но топката просто не искаше да влезе. Аз съм доволен от неговото представяне“, коментира Зизу.

„През първото полувреме топката не искаше да влезе във вратата на съперника. Не знам да сме създавали толкова много положения само за 45 минути в друг мач. Въпреки че изоставахме с 0:1, успяхме да запазим спокойствие и да продължим да демонстрираме нашата игра. Най-хубавото е, че през второто полувреме успяхме да отбележим два гола и продължихме да доминираме по същия начин“, добави френският специалист.

Реал на крачка от сензацията, би с мъка араби и е на финал

„Гремио заслужено се класира на финала. Те са много добър отбор. Ние ще трябва да подобрим значително нашето представяне в предстоящия мач, ако искаме да спечелим. Няма нито един лесен мач и това се видя днес“, каза още Зинедин Зидан.