Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан се надява, че голямото дерби с Барселона в събота няма да бъде последното за звездата на каталунците Лионел Меси и той ще продължи да играе за големия съперник и през следващия сезон.

Договорът на капитана на Барса изтича през лятото и все още няма яснота дали той остане в клуба или ще потърси ново предизвикателство.

"Надявам се, че предстоящото Ел Класико няма да бъде последното за Меси. Искам той да остане в Барселона, това би било добре за испанското първенство. Знаем какъв играч е той, но Барселона е много силен отбор и ще опитаме да неутрализираме силните им страни и да играем на върха на възможностите си", коментира Зинедин Зидан.

Реал ще бъде своя капитан Серхио Рамос, който е контузен. Договорът на Рамос също изтича през лятото и Зидан се надява Рамос да остане и през следващия сезон.

"Дано Рамос да не е изиграл вече последното си Класико. Той няма да бъде готов за утре, което е жалко, но се надявам да остане в отбора", каза още Зидан.

Реал ще бъде още без защитника Рафаел Варан, който е под карантина с КОВИД-19, но Зидан ще може да разчита на Дани Карвахал и Еден Азар, които подновиха тренировки след контузии.

Шампионът Реал е трети в класирането на три точки след лидера Атлетико Мадрид и на две след втория Барселона.

Евентуална загуба от Барселона утре ще отдалечи Реал от целта да защити титлата си, но Зидан не мисли за подобен вариант.

"Не мисля какво ще се случи, ако загубим. Ще видим класирането след края на мача. Ще дадем всичко, за да спечелим", каза Зидан.