Футболистите на Реал Мадрид няма да подценят Барселона в предстоящото дерби на испанския футбол, но няма и да играят страхливо, категоричен е старши треньорът на европейските клубни шампиони Зинедин Зидан.

Столичаните имат аванс от шест точки на върха на класирането преди съботния мач и нямат загуба във всички турнири през сезона, докато каталунците изпитват сериозни затруднения.

"Не сме фокусирани върху играта им в последния мач, защото този е тотално различен. Играем срещу шампионите, а шампионите винаги играят най-силно в големите мачове. Ние обаче също имаме шампионски състав. Барселона може да ни затрудни много. Даже съм убеден, че ще го направи, защото този отбор няма слаба страна. Това е пореден мач между два велики отбора", каза Зидан на пресконференция преди мача.

"Ние трябва да подходим към този мач така, както го правим от началото на сезона. Трябва да играем добре. И двата отбора искат да спечелят точки от срещата, не само Барселона. Ние също ще търсим победата на всяка цена, въпреки че сме начело на класирането. Искаме да се доказваме във всеки мач, а това важи и за двубоя в събота", добави французинът.