Жулен Лопетеги към този момент запазва своя треньорски пост в Реал Мадрид след загубата с 0:1 от Алавес в осмия кръг на Висшата лига, съобщава радио "Cadena SER". Позицията на наставника не е поставена в опасност.

Ръководните фактори в Реал Мадрид са наясно с кризата, в която се намира отбора, след като „белия балет“ загуби три от последните си четири мача. Освен това отборът вече повече от 6 часа няма отбелязан гол.

След загубата от Алавес на „Мендисороса“, Флорентино Перес слезе в съблекалнята на Реал Мадрид, а на лицето му бяха изписани смесени чувства от тревога и гняв.

Въпреки всичко, за шефовете на Реал Мадрид в момента не е на дневен ред освобождаването на Лопетеги, като решение на тази криза. Баският специалист ще продължи да води Реал Мадрид, а ключов за специалиста се очертава мачът срещу Барселона на 28 октомври на „Камп Ноу“. Ел Класико се очертава да бъде съдбоносно за наставника.

Ръководните фактори в клуба също така не са доволни от представянето на някои играчи, които се смята, че се представят значително под нивото си, а причината за това не са спортно-технически. Все пак в Реал Мадрид продължават да имат доверие към своите играчи.

Евентуално уволнение на Лопетеги на този етап ще означава, че Флорентино Перес ще признае, че е допуснал грешка през лятото с неговото назначение.