Левият бек на Барселона – Жорди Алба, обмисля да намали своята заплата, за да парафира нов договор с клуба от Каталуния. 33-годишният защитник е с 18 оставащи месеца по своя договор с „блаугранас“, а през този сезон има конкуренция в състава в лицето на Алехандро Балде.

Алба има 1 гол и шест асистенции в 19 мача досега, като последният му гол дойде при успеха с 3:0 над Севиля през уикенда.

С присъствието на Балде обаче Алба има само девет мача в Ла Лига и остана неизползвана резерва в 4 от срещите в Шампионска лига през сезона. Испанският национал започна срещу Виктория Пилзен, но след това остана резерва.

Въпреки лимитираните му участия, Алба иска да остане на „Камп Ноу“ и е решен да намали заплатата си, за да се случи това нещо. Алба дойде в Барса за 14 милиона евро от Валенсия през 2012-а година и има 12 гола и 99 асистенции в 448 мача за отбора във всички надпревари.

Общо той е завоювал 17 трофея с „червено-сините“, включително една Шампионска лига, Световно клубно първенство, пет титли, както и купи на страната.