Един от основните играчи на Барселона Жорди Алба се врече във вечна вярност на клуба. Той обяви, че иска да сложи край на кариерата си именно на "Камп Ноу", когато дойде моментът за това. Но за да се случи, първо трябва да преподпише договора си, който сега е до 30 юни 2020 г. 

Той е последният от водещите играчи на каталунците, който все още не е парафирал удължение на контракта си. Досега е имал само една среща с босовете, но е оптимист за крайната развръзка и отрече за интерес от страна на други клубове. 

"На всички е ясно, че моята мечта е да остана в Барселона. Струва твърде много усилия и труд да дойдеш в този клуб и е тъжно да го напуснеш. Семейството ми е тук, чувства се добре, така че всичко е перфектно за мен и близките ми тук."

"Чувствам се оценен и казвам,ч е мечтата ми е да се пенсионирам като играч на Барселона. Във футбола никога не се знае какво ще се случи, но ако зависи само от мен, искам да остана тук и да не отивам никъде другаде", сподели Жорди Алба пред вестник "Спорт".