Жоао Марио определи своя съотборник в националния тим на Португалия Жоао Феликс като “много талантлив” и заяви, че той е “винаги добре дошъл” в Бенфика. Крилото направи това в отговор на журналистически въпроси за бъдещето на Феликс, който в момента си търси нов отбор. Той е юноша на Бенфика, но през лятото на 2021-а премина в Атлетико Мадрид за почти 130 милиона евро. Нападателят обаче така и не успя да оправдае големите очаквания към себе си, а през зимата влезе в конфликт с Диего Симеоне. Той прекара втората половина от сезона в Челси, но лондончани отказаха да го откупят.

“Искам най-доброто за Жоао. Той е много талантлив млад човек и аз искам най-доброто за него. Той ще е отличен играч за Бенфика, защото всеки е наясно с качествата му. Винаги ще е добре дошъл, ако иска да дойде и да ни помогне,” заяви Марио.

Играчите на Атлетико Мадрид подновиха тренировки преди ден, но самият Жоао феликс бе пратен да тренира с юношите за част от заниманието. Бенфика пък вече осъществи още един много солиден трансфер, като привлече Анхел Ди Мария.