Жоао Феликс премина под наем в Челси по време на зимния трансферен прозорец, като играчът поиска промяна на обстановката след тежък период в Атлетико Мадрид. Няма опция за закупуване в сделката на нападателя в отбора Западен Лондон, но "сините" могат да решат да започнат преговори, ако играчът, който беше изгонен при дебюта си срещу Фулъм на 12 януари, направи силно впечатление във Висшата лига.

"В договора ми няма опция за откупуване от Челси. Те ще трябва да постигнат споразумение с Атлетико. Тук съм само от няколко седмици, един месец. Научавам всичко. Чувствам се много удобно, но никой не знае бъдещето. Вече търсех смяна на обстановката преди известно време, защото беше трудно да свикна с начина на игра. Напуснах Атлетико, защото главата ми беше пълна вече от опити да се старая толкова много, но да не успявам. Трябваше да се случи сега този трансфер и мисля, че беше добре за Атлетико и за мен също.

Противно на това, което казват много хора, Мигел, който е главен изпълнителен директор в Атлетико, винаги ми е вярвал много, той винаги си е залагал главата за мен. Имам добри отношения с него. Оценявам, че ме остави да си тръгна сега, защото имах нужда от това, вече не бях прав. Мигел винаги е вярвал в мен и мисля, че все още вярва. Той ме вижда като надежда за Атлетико, но ще видим. Не знам какво ще се случи в живота ми, нито се знае какво ще се случи с Чоло, както казах, ще трябва да изчакаме до юни", сподели Феликс.

Феликс може и да не е започнал по най-добрия начин с Челси, тъй като издържа само 58 минути при дебюта си и впоследствие трябваше да изтърпи наказание от три мача, но той твърди, че се чувства добре в новата си среда.