Жоао Феликс постигна целта си да премине от Атлетико Мадрид в Барселона, но това в буквалния смисъл му е струвало скъпо. По информация на “А Бола”, португалският национал се е отказал от 17 млн. евро, за да се реализира сделката.
 
В Атлетико Феликс получаваше по 6 млн. евро на сезон. Той е получил възнаграждението си за юли и август, а до края на кампанията заплатата му се поема от Барса. До края на сезона каталунците ще изплатят на 23-годишния нападател само 400 хил. евро. По този начин той ще загуби близо 5 млн.
 
За да пусне най-скъпата покупка в историята си в пряк конкурент, Атлетико поиска от Феликс да удължи договора си за още два сезона, до 2028 година. В новия контракт заплатата на португалеца е намалена двойно - 3 млн. евро. Това означава, че в следващите 4 години, той ще прибере само 12 млн. евро, а не 24 млн.
 
“Мундо Депортиво” написа, че по-рано през лятото е имало вариант Жоао Феликс да подсили Ливърпул, а Дарвин Нунес да подпише с Атлетико, но самият португалец е отхвърлил идеята, защото е настоявал да играе в Барселона.