Жирона и Реал Сосиедад изиграха страхотен двубой, в който обаче не успяха да си отбележат попадение и завършиха при нулево реми в среща от 23-ия кръг на испанската Ла Лига.

Въпреки че головете липсваха, двубоят бе изключително интересен. Дори двата отбора си размениха по един гол преди почивката, но попаденията бяха отменени след преразглеждане на ситуациите чрез системата ВАР.

Първият голов шанс в мача се откри пред Виктор Циаганков четвърт час след началото. Той стреля директно от пряк свободен удар, но Алекс Ремиро съумя да спаси.

В средата на първата част топката навести мрежата на Реал Сосиедад. В 24-ата минута Янхел Ерера направи хубаво комбинация със Савио и след това отбеляза, но попадението не беше зачетено заради засада в развитието на атаката.

След това, в 31-ата минута, халфът на Реал Сосиедад - Микел Оярсабал, наказа миг на невнимание в отбраната на жиронци, но отново попадението бе отменено заради засада.

Снимки: Gulliver/GettyImages
15 снимки

В 51-ата минута гостите бяха близо до гола. Шералдо Бекер овладя на границата на наказателното поле и отправи коварен удар. Топката премина на сантиметри покрай целта.

Към края на редовното време емоциите взеха връх. Треньорът на домакините Мичел изпусна нервите си край тъчлинията и беше изгонен с директен червен картон.

Дълбоко в добавеното време Жирона беше много близо до победен гол. Валери Фернандес получи от Ян Коуто, но ударът му не намери целта.

След това равенство Жирона остава на втора позиция с актив от 56 точки, на една зад лидера Реал Мадрид. „Лос бланкос“ обаче са с мач по-малко, като в неделя им предстои дерби с Атлетико Мадрид и при положителен резултат могат да се откъснат напред. Реал Сосиедад пък остава на шестото място с 37 пункта и продължава борбата си за място в европейските клубни турнири.