Жирона записа изключителна победа в последния си мач за сезона, след като разби с гръмкото 7:0 изпадналия от Ла Лига тим на Гранада в двубой последни 38-и кръг в шампионата. Ерик Гарсия (30'), Виктор Циганков (33' и 54'), хеттрик на Артьом Довбик (44' -дузпа, 75' и 90' -дузпа) и Кристиан Стуани (78') предоставиха истински празник за феновете на каталунците за край на най-успешния им сезон в историята.

Всичко стартира след половин час игра, когато Ерик Гарсия се разписа с глава след разиграване след корнер, а само три минути по-късно Виктор Циганков удвои, засичайки пас на Мигел Гутиерес.

В 44-ата минута Артьом Довбик се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Рикард Санчес срещу Порту.

През второто попадение Жирона продължи да с забавлява на терена и Циганков вкара четръвто попадение в 54-ата минута, който засече успореден на голлинията пас от страна на Савио.

В 61-ата минута положението за Гранада стана още по-лошо, след като Факундо Пелистри получи пресилен втори жълт и съответно бе изгонен с червен картон за задържане за фланелката на Пабло Торе.

Снимки: БГНЕС / BGNES
14 снимки

Каталунците отказаха да спрат дотук и в 75-ата минута Довбик бе изведен зад защитата от Кристиан Стуани и с удар по земя отбеляза за 5:0.

Самият Стуани направи резултата 6:0 в 78-ата минута, разписвайки се отблизо, след като Довбик свали топката в краката му на сантиметри пред вратата.

В самия край на мача Довбик оформи своя хеттрик с втори гол от дузпа за 7:0, този път за нарушение на Серхио Руис.

По този начин Жирона завършва сезона на третото място с 81 точки. Гранада пък изпада в Ла Лига 2, след като остава на предпоследната 19-а позиция с едва 21 точки.