След като преди седмица препъна Реал Мадрид на "Сантиаго Бернабеу", днес Жирона победи с 2:1 Атлетик Билбао и напусна зоната на изпадащите в Ла Лига. Каталунският тим стигна до успеха с голове на Давид Лопес (67') и Иван Мартин (75'). Резервата Горка Гурусета върна едно попадение десетина минути преди края, но баските не можаха да направят нищо повече и допуснаха трета загуба в последните си 5 мача.

Guilliver/GettyImages
19 снимки

Първата интересна ситуация пред една от двете врати беше далечен изстрел на Валери Фернандес от домакините, преминал близо до гредата. Малко по-късно стражът на Атлетик Унай Симон подцени удар на Алейш Гарсия и изпусна топката, но бързо поправи грешката си. В 29-ата минута Нико Уилямс опита да изненада Пауло Гасанига, но той внимаваше.

И трите гола паднаха във второто полувреме на мача, като Жирона удари пръв в 67-ата минута, когато Алекс Гарсия центрира, а Давид Лопес се извиси над всички, за да стреля с глава и да вкара под напречната греда. Възходът в играта на Жирона бе забележим, в 75-ата минута Иван Мартин проби в наказателното поле на гостите и стреля, преодолявайки Унай Симон за 2:0. 

Атлетик Билбао върна гол почти веднага. В 79-ата минута Горка Гурузета бе изведен в накзателното поле на Жирона и се възползва от ситуацията по прекрасен начин. Той върна отбора си в мача, но на гостите не им стигнаха силите за изравнителен гол или нещо повече.