Жерар Пике може да се завърне на терена по-малко от два месеца, след като реши да сложи край на кариерата си. Защитникът игра последния си мач за Барселона през ноември, когато обяви, че спира с футбола. Тогава Пике каза, че няма да играе за друг отбор, освен Барса, но според испански медии сега обмисля да промени решението си. Relevo твърди, че Пике може да се завърне на терена с екипа на собствения си клуб – ФК Андора, който играе в Сегунда дивисион. Тимът се изкачи до втора дивизия на испанския футбол, след като Пике стана собственик. Треньор на ФК Андора в момента е бившият помощник-треньор в Барселона Едер Сарабия.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Според медиите в Испания обаче има няколко проблема за евентуалното завръщане на Пике. Първият е наказанието му от 4 мача, което той получи, след като си изкара червен картон срещу Осасуна през ноември.

Доста по-сериозният въпрос е да получи одобрение за трансфера от Ла Лига. На теория собственикът на клуб има право да играе, но трябва да има съгласието на лигата, откъдето трябва да са сигурни, че няма да има конфликт на интереси, информира telegraph.bg.