Барселона окончателно се е отказал от идеята за привличане на защитника на Челси Антонио Рюдигер през лятото. Германецът ще бъде свободен агент и затова на "Камп Ноу" го бяха набелязали за лятната си селекция, но твърде високите финансови изисквания на футболиста са отблъснали каталунците, пише "Спорт".

Твърди се, че миналата седмица представители на Рюдигер са имали среща с шефовете на "Камп Ноу", за да обсъдят възможността за преминаване на играча в състава на испанския гранд. Условията, поставени от агентите, обаче не са се харесали на каталунците, които категорично отказали исканата заплата от 7 милиона евро на сезон, плюс доста сериозен бонус при подписване на договора. "Блаугранас" са готови да продължат преговорите, ако обаче бранителят намали претенциите си.

29-годиншият германец все още има доста други варианти за продължаване на кариерата си и изглежда до последно ще се надява да намери клуб, който да удовлетвори всичките му изисквания. Той е следен от Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и Ювентус. Не е напълно изключена и възможността играчът да остане на "Стамфорд Бридж" и да преподпише с Челси.