Новият наставник на Реал Мадрид Жулен Лопетеги заяви, че продажбата на Кристиано Роналдо в Ювентус по никакъв начин не е повлияла негативно върху настроението му за работа. Всъщност бившият селекционер на Испания очаква новия с нетърпение, понеже е очарован от предизвикателство да реформира европейския клубен шампион без най-великия голмайстор в неговата история.

В първата си пресконференция след онази, съпътстваща официалното му представяне, Лопетеги посочи Гарет Бейл като новата фигура, около която ще се гради отборът. „Когато подписах с Реал Мадрид, Кристиано все още принадлежеше на клуба, но скоро след това изрази желание да си тръгне. Вълнуващо предизвикателство е да се изгради наново отбора без Роналдо, да бъде отново конкурентен и способен да печели трофеи. Нямам съмнение, че това ще завърши положително предвид играчите, с които разполагам”, коментира 51-годишният Лопетеги.

Лопетеги: Бейл ще заеме мястото на Роналдо в Реал

„Бейл и Карим Бензема работят заедно по един необикновен начин. Много съм радостен. Те двамата, както и останалите играчи, са заредени с отдаденост и ентусиазъм. Всички ние разполагаме с невероятна възможност да съградим наново тима без един важен играч, като придадем ново значение на думата „отбор”. Трябва да бъдем ясни какво искаме да постигнем. Също така трябва да отбележим, че разполагаме с някои страхотни индивидуалности като футболисти, затова ще опитаме да направим един страхотен отбор.”

„Чакаме шестима забележителни футболисти да се върнат: Рамос, Варан, Модрич, Ковачич и други. Доволни сме от отбора, с който разполагаме. Вярваме, че можем да се борим за постигането на всичките си цели.”

Както всяко лято, дори и сега – след спечелването на безпрецедентната трета поредна титла в Шампионската лига – отново тръгнаха спекулациите около бъдещето на вратаря Кейлор Навас. Много силно в това отношение се спряга името на Тибо Куртоа от Челси. Въпреки всичко Лопетеги вижда нещата по свой начин. „Имах разговор с Кейлор и сме щастливи, че той е при нас. Така стоят нещата. Няма какво повече да кажа. Кейлор е ключов играч за този отбор вече доста дълго време и ще продължи да бъде такъв. Искаме да продължим да се наслаждаваме на представянията му за Реал Мадрид.”

„Дали ще вземем нов нападател? Няма да говорим за хипотетични събития. Реалността е следната: напълно сигурен съм в отбора, с който разполагам. Предпочитам да не говоря за неща, които още не са се случили”, допълни Лопетеги.