Защитникът на Реал Мадрид Хесус Вайехо в последния момент отпадна от сметките на старши треньора Зинедин Зидан за дербито срещу Атлетико Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“.

Плановете на Зизу дори бяха да заложи на Вайехо като партньор на Серхио Рамос в центъра на отбраната и да даде почивка на Рафаел Варан, който през седмицата изпитваше физически дискомфорт.

Вайехо обаче отпадна от групата на Зидан, в която са включени 19 футболисти.

От началото на сезона Вайехо е пропуснал 18 мача на Реал Мадрид заради различни мускулни травми.

В дербито на Мадрид Зидан може да разчита само на двама централни защитници (Варан и Рамос), тъй като и Начо Фернандес се възстановява от контузия.

Все още не е ясно дали Вайехо ще бъде в състояние да вземе участие в четвъртфиналния мач реванш от Шампионската лига срещу Ювентус, който е в сряда на „Сантиаго Бернабеу“. Ако защитникът не успее да се възстанови, Зидан ще има много сериозни проблеми с формирането на дефанзивния си вал, тъй като Серхио Рамос е наказан за реванша срещу „бианконерите“ и наставникът на Реал Мадрид на практика ще разполага само с един централен защитник в лицето на Варан. Това ще принуди Зидан да преквалифицира Каземиро и да го пусне като централен защитник.

В групата на Реал Мадрид за дербито на испанската столица по треньорско решение не попаднаха Ашраф, Дани Себайос и Борха Майорал.

Групата на Реал Мадрид: Кейлор Навас, Кико Касия, Лука Зидан; Даниел Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело, Тео Ернандес; Тони Кроос, Лука Модрич, Каземиро, Маркос Йоренте, Марко Асенсио, Иско Аларкон и Матео Ковачич; Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Гарет Бейл и Лукас Васкес.