Треньорът на Барселона Кике Сетиен отново няма да може да разчита на защитника Самюел Умтити. Френският бранител все още не се е възстановил и сега има проблеми в лявото коляно. Каталунците се изправят в неделя срещу Виляреал и ситуацията им в Ла Лига никак не е добра след вчерашния успех на Реал Мадрид над Хетафе.

Днес медицинският екип на „блаугранас“ съобщи новината за състоянието на Умтити. Кике Сетиен все пак може да разчита на двама здрави централни бранители в лицето на Жерар Пике и Клеман Ленгле.

През следващите две седмици Барселона има интензивен график, тъй като първенството е планувано да завърши в уикенда на 18-19 юли, а оставащите кръгове до края са пет. Умтити страдаше от контузии през целия сезон, които му позволиха да изиграе едва 1316 минути. Мачовете на французина се разпределиха – 13 в Ла Лига, 3 в Шампионската лига, 1 за Купата на Краля и 1 за Суперкупата на Испания.

Последните информации сочат, че Умтити ще бъде в трансферния списък на Барселона през това лято и някои отбори от Висшата лига вече се поинтересуваха от евентуално негово привличане. Все пак французинът има договор с каталунците до юни 2023 година и клубът ще поиска сериозна сума за него.