Испанските власти са поискали от вицешампиона на страната Реал Мадрид да запорира заплата на новия треньор на отбора Карло Анчелоти, тъй като той дължи на държавната хазна над 1,42 милиона евро неплатени данъци, твърди „Mundo Deportivo“.

Както е известно, италианецът се завърна начело на „белия балет“ в началото на месеца, след като напусна Евертън. Това ще е втори престой за 62-годишния Анчелоти след периода му между 2013 и 2015 година, когато спечели Шампионската лига, Купата на Краля, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

„MD“ пише, че именно по време на предишния си престоя в Мадрид, Анчелоти е натрупал сериозния дълг, който е свързан с неплатени данъци за приходи от заплати и имиджови права. Той е обвинен в две данъчни престъпления за периода на 2013-2015 година и в тази връзка е призован да се яви в съда на 23 юли.

Твърди се, че всички приходи на Карло Анчелоти са минавали през английска фирма, създадена по време на престоя му начело на Челси (2009-2011 година). По този начин е италианецът е плащал само 10% от данъците върху приходите си, вместо 45% както е според испанското законодателство.