Зинедин Зидан иска Пол Погба в Реал Мадрид. Треньорът на „кралете“ не го крие и го обяви публично. Зизу също така е уведомил шефовете на клуба за желанието полузащитникът да бъде привлечен на „Сантиаго Бернабеу“.

Пред Реал Мадрид има три важни препиятствия преди осъществяването на сделката – Манчестър Юнайтед, Мино Райола и заплатата на футболиста. Испанският клуб винаги е бил много предпазлив относно рамката за заплатите на своите футболисти и евентуалното пристигане на французина може да създаде проблем, твърди "AS" в днешното си издание.

Погба в момента получава заплата от 17 милиона евро годишно в Манчестър Юнайтед. Тази сума ще го постави като най-високо платения играч в Реал Мадрид. В момента с най-голямо възнаграждение на „Сантиаго Бернабеу“ е Гарет Бейл, който прибира по 15 милиона евро на година, а заплатата на Серхио Рамос е 11,8 милиона евро.

Самият Пол Погба вижда с добри очи възможността да пристигне на „Сантиаго Бернабеу“, въпреки че не предвижда намаляване на заплатата си.

Това не е единственият фактор, който прави трансферът на Погба в Реал Мадрид сложен, въпреки че халфът е приоритетната цел на Зинедин Зидан.

Манчестър Юнайтед трудно ще склони да продаде голямата си звезда. На „Олд Трафорд“ не искат да се разделят с Погба, който е призван да бъде основна част от проекта на „червените дяволи“.

Освен това отношенията между шефовете на Реал Мадрид и агента на играча – Мино Райола не са най-добрите. В испанския клуб знаят, че Райола може да им създаде проблеми при реализирането на сложната операция.

Във всеки случай Реал Мадрид ще задейства плана за привличането на Погба. Зидан има пълни правомощия относно трансферната политика на отбора през следващото лято, а Погба е една от най-големите цели. Зизу е наясно, че няма да му бъде лесно, за да го види в бяло, поне очаква ръководните фактори в Реал Мадрид да направят усилие и всичко възможно в опита да реализират трансфера на 26-годишния футболист.