Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема може да си тръгне от клуба, ако той привлече през лятото Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, пише "Ел Насионал". Макар да прави пореден силен сезон със 17 гола в 20 мача в Ла лига, в медиите не спира да се говори, че Флорентино Перес иска да привлече младият френски талант, след като сякаш се е отказал от Ерлинг Халанд.

34-годишният французин е наясно, че ако това се случи, той ще получава доста по-малко шансове за изява и няма намерение да седи на скамейката.

Французинът има договор с Реал до лятото на 2023 година. Желанието на Флорентина Перес е да удължи контракта му и така да си гарантира, че Бензема ще завърши кариерата си на "Сантиаго Бернабеу". На този етап обаче футболистът не бърза да преподписва и иска да изчака, за да види какво ще се случи през лятото.

Твърди се, че нападателят има интерес да облече екипа на Пари Сен Жермен, особено ако се потвърдят информациите, че след края на сезона клубът ще замени Маурисио Почетино със Зинедин Зидан. Двамата вече работиха заедно на "Сантиаго Бернабеу" и Бензема с радост би играл отново под ръководството на френската легенда.

Иначе Бензема кара 13-ата си година с екипа на Реал, след като бе привлечен от Лион през 2009 година. До момента той има 586 мача и 303 гола за "Белия балет" във всички турнири.